JACO 21N Deurne

Jeugdwerking

JACO 21N is een jeugdcentrum in Deurne-Noord (Kronenburg) waar de noden, behoeften en wensen van jongeren op vlak van onderwijs, vrije tijd en arbeidsmarkt onder één dak aangepakt worden.

In de jeugdwerking van JACO 21N kunnen kinderen, tieners en jongeren van 6 tot 25 jaar terecht voor een uitgebreid vrijetijdsaanbod. Eigen aan een JACO is dat ze via het jeugdwerk dichter bij hun talenten komen zodat ze hun eigen projecten kunnen ontwikkelen. Wie bijkomende vragen over de schoolloopbaan en de zoektocht naar werk heeft, wordt zorgvuldig begeleid naar de medewerkers die zich met arbeidsmarkt bezighouden (ACB + inclusief). Eigen aan de jeugdwerking is de link met de buurt. De jeugdwerkers van 21N werken ook in de nabijgelegen straten.

JACO 21N is op vaste tijdstippen open voor iedereen. Deze instuifmomenten vormen een tweede thuis voor de meeste kinderen en jongeren uit de buurt. Voetbal, dans, knutselen, theater, etc. JES organiseert een breed gamma aan activiteiten binnen- en buitenshuis. Tijdens de schoolvakanties is het aanbod nog gevarieerder. We houden rekening met de leefwereld van elke leeftijdscategorie.

Tieners & jongeren

Voor tieners en jongeren organiseert JACO 21N naast de vaste instuifmomenten heel wat vrijetijdsactiviteiten zoals uitstappen, sport-, spel- en meerdaagse activiteiten. Op woensdagnamiddag kunnen de jongeren terecht in sporthal All Inn voor sportactiviteiten.

Meisjes

De meisjeswerking van 21N is voor meisjes vanaf 12 jaar. Tijdens het schooljaar zijn er vaste activiteiten zoals dansen, film, koken, etc.  De oudste meisjesgroep werkt rond verschillende maatschappelijke thema’s (themawerking) zoals onderwijs, jeugdwerkloosheid, religie, actief burgerschap, enzovoort.

Kinderen

Kinderen zijn welkom tijdens vaste activiteitsmomenten met workshops, uitstappen, etc. Tijdens schoolvakanties organiseren de jeugdwerkers en de vele vrijwilligers (met een animatorattest) activiteiten voor deze leeftijdsgroep. De activiteiten worden steeds vermeld via de kalender.

Wie is wie

Fauve

Fauve

jeugdwerkster

TBA

fauve.tessens@jes.be

TBA

Samir

Samir

 jeugdwerker

+32 (0) 493 56 30 86

samir.elkhalfioui@jes.be

Amin

Amin

jeugdwerker

tba

amin.akrich@jes.be

nvt

Pleinwerking
Karima

Karima

EVC-medewerkster

+32 (0) 478 78 09 38

karima.raddahi@jes.be

Deurne Zuid

Twee jeugdwerkers en vijf vrijwilligers zijn telkens een aantal vaste momenten in de week aanwezig op twee pleinen m.n. de Arenaweide en de Jos Van Geellaan. Zij organiseren er activiteiten voor kinderen, tieners, jongeren en meisjes. Naast pleinactiviteiten doen ze (meerdaagse) uitstappen met de kinderen en jongeren uit de buurt. In de kalender worden de activiteiten vermeld. De jeugdwerkers op de pleinen zijn een verlengstuk van JACO 21N en werken nauw samen met hun collega’s van 21N.

Wie is wie

Mohamed Chaaou

Mohamed

vindplaatsgericht jeugdwerker

+32 (0) 474/ 981 846

mohamed.chaaou@jes.be

nvt

Kaoutar

Kaoutar

vindplaatsgericht jeugdwerker

+32 (0) 493 56 41 70

kaoutar.laghouaji@jes.be

Deurne Noord

Twee jeugdwerkers en meer dan tien vrijwilligers zijn telkens een aantal vaste momenten in de week aanwezig op twee pleinen m.n. Van Deynseplein en het plein gelegen aan De Bisthovenlei. Zij organiseren er activiteiten voor kinderen, tieners, jongeren en meisjes. Naast pleinactiviteiten doen ze (meerdaagse) uitstappen met de kinderen en jongeren uit de buurt. In de kalender worden de activiteiten vermeld. De jeugdwerkers op de pleinen zijn een verlengstuk van JACO 21N en werken nauw samen met hun collega’s van 21N.

Wie is wie

Assia

Assia

vindplaatsgericht jeugdwerker

+32 (0) 493 56 41 81

assia.taheri@jes.be

nvt

Jamal

Jamal Kasmi

vindplaatsgericht jeugdwerker

+32 (0) 479 52 03 66

jamal.kasmi@jes.be

Sanae

Sanae

vindplaatsgericht jeugdwerker

+32 (0) 489 05 83 84

sanae.aharoun@jes.be

Begeleiding naar werk

In de zoektocht naar werk kunnen jongeren een beroep doen op drie 21N-medewerkers (twee arbeidscompetentiebegeleiders of ACB-ers en één vindplaatsgerichte arbeidsconsulent van het project Inclusief). Deze medewerkers werken op straat en in het JACO 21N. Ze staan open voor allerlei vragen rond de school- en werksituatie van de jongeren uit de buurt. De coaches maken linken mogelijk met diverse loketten. Ze begeleiden op intensieve manier werkzoekende jongeren. Op een aantal vaste momenten zijn ze beschikbaar in het WerkInfoPunt (WIP) in 21N. Het WIP is een laagdrempelige plek met informatie over onderwijs, vacatures, vakantiejobs, vormingen en opleidingen. Tot slot organiseren de ACB-medewerkers in samenwerking met andere partners (o.m. VDAB en stad Antwerpen) voortrajecten, bedrijfsbezoeken, jobbeurzen en sollicitatietrainingen.

Wie is wie

Rachid

Rachid

arbeidscompetentie-
begeleider

+32 (0) 489 31 52 65

rachid.elajjaj@jes.be

nvt

Sarah Chbabi

Sarah

arbeidscompetentie-
begeleider

+32 (0) 477 77 44 57

sarah.chbabi@jes.be

nvt

Erwin

Erwin

vindplaatsgericht arbeidsconsulent

+32 (0) 474 98 17 60

erwin.vansteenvoort@jes.be

Vrijwilligerswerk

Algemene informatie

Je bent jong en je wilt wat! Heb je zin, tijd en veel energie om met jongeren aan de slag te gaan en ervaring op te doen in het jeugdwerk? Dan ben jij de vrijwilliger die JACO 21N zoekt!

Samen met een enthousiast team van vrijwilligers zorgen we voor een uniek aanbod op maat van kinderen en jongeren in Deurne op de pleinen, in 21N of in het WIP.

Wij bieden jou als jongere de kans om als vrijwilliger deze activiteiten te begeleiden, om vormingen te volgen of om als organisatorische kracht achter de schermen van events mee te draaien in JACO 21N.