SHOOT! in Borgerhout blijft een sterk recept

SHOOT! in Borgerhout blijft een sterk recept

 

SHOOT! blijft een sterk recept

Vorig weekend zette JES Borgerhout de lente stevig in met de 13e editie van SHOOT!. Drie dagen lang streden verschillende ploegen uit Antwerpse wijken voor de beker. Dit jaar was het tevens de derde editie van LadieShoot, een voetbaltoernooi voor vrouwen.

De lente wordt afgetrapt in de Bloemstraat

Drie dagen lang trappen de kinderen, tieners en jongeren uit heel Antwerpen de lente af op het pleintje in de Bloemstraat. Al jarenlang is SHOOT! een vaste waarde voor de buurt. Jongens en meisjes kijken maanden op voorhand uit naar de komende editie. De sfeer die in de buurt hangt zegt genoeg, dit pleintje leeft!

Op vrijdag spelen de kinder- en tienerploegen. Zaterdag starten de voorrondes van de jongeren (16+) en in de avond kan jong en oud genieten van muziekoptredens, georganiseerd door de cultuurwerking van JES Antwerpen. Rappers Kallouri en Para Turk openden het podium, maar ook enkele getalenteerde jongeren uit de buurt waagden een kansje tijdens een open mic.

Zondag is de hoogdag van SHOOT!. In de namiddag speelden de damesploegen voor het derde jaar op rij, terwijl er in de Bloemstraat een heus buurtfeest op gang kwam. De barbecues stonden klaar, de drank en eetkramen waren bemand. Op de stelling was vaste waarde DJ Ali weer het beste van zichzelf aan het geven terwijl de finalisten aan het strijden waren voor de beker. Na een stevige match mocht FC Mechanic zich tot winnaar van de dertiende editie SHOOT! kronen!

Geen SHOOT! zonder vrijwilliger

Het jeugdwerk in Antwerpen staat of valt met geëngageerde vrijwilligers. Voor de organisaties JES en Kras Jeugdwerk is dit niet anders. SHOOT! heeft zijn huidige vorm gekregen dankzij de onmetelijke inzet van vrijwilligers, die de barbecue en eetkramen bemannen, maar ook het hele evenement in goede banen leiden, tezamen met de professionele jeugdwerkers. Een dikke pluim om keer op keer een onvergetelijk weekend in elkaar te steken!

Benieuwd hoe SHOOT! er uit ziet? Blader eens door de foto’s van Catharina Gerritsen, bekijk de aftermovie of kom volgend jaar langs!

Aftermovie SHOOT!13

Geen reactie's

Geef een reactie