JC Luchtbal

Jeugdwerking

Jeugdcentrum Luchtbal is een jeugdcentrum in uitbouw in de Antwerpse wijk Luchtbal. Naast het vrijetijdsaanbod, werken een aantal medewerkers specifiek aan talent- en competentieherkenning van de jongeren. Jonge werkzoekenden kunnen er ook begeleid worden richting werk of opleiding door een arbeidsconsulent van het project Inclusief.

De jeugdwerking van JC Luchtbal is voor kinderen, tieners en jongeren van 6 tot 25 jaar. Het jeugdcentrum is gelegen in het cc Luchtbal en is op vaste tijdstippen open voor kinderen, tieners en meisjes. De instuifmomenten voor jongeren vinden plaats in de containers aan het Tampicoplein.

De jeugdwerkers organiseren een breed gamma aan activiteiten zoals voetbal, dans, knutselen, cultuur, etc.. Er wordt vraaggericht gewerkt, dat wil zeggen dat de kinderen en jongeren mee bepalen wat erop het programma staat. Er worden samen met CC Luchtbal en Buurtsport heel wat projecten opgezet. Tijdens de schoolvakanties is het aanbod nog gevarieerder. We houden rekening met de leefwereld van elke leeftijdscategorie.

Tieners & jongeren

Voor tieners en jongeren organiseert JC Luchtbal naast de vaste instuifmomenten heel wat vrijetijdsactiviteiten zoals uitstappen, sport-, spel- en meerdaagse activiteiten. Alle jeugdwerkers werken buurtgericht en zijn zeer aanspreekbaar voor alle bewoners.

Meisjes

JC Luchtbal heeft een specifieke werking met veel aandacht voor dans voor meisjes vanaf 12 jaar. Tijdens het schooljaar worden vaste activiteiten gepland.

Kinderen

Kinderen zijn welkom tijdens vaste activiteitsmomenten met workshops, uitstappen, etc. De kinderwerking is vooral actief op woensdagnamiddag. Tijdens schoolvakanties organiseren de jeugdwerkers en de vele vrijwilligers (met een animatorattest) activiteiten voor deze leeftijdsgroep. De activiteiten worden steeds vermeld via de kalender.

Kalender

Er zijn geen naderende evenementen.

Wie is wie

Muhammad

Muhammad

jeugdwerker

+32 (0) 489 99 01 95

muhammad.ali@jes.be

TBA

Ilias

Ilias

jeugdwerker

+32 (0) 489 05 96 80

ilias.aissati@jes.be

Nadia

Nadia

jeugdwerkster

+32 (0) 489 05 95 63

nadia.sorgho@jes.be

TBA

Patrick1137347174

Patrick

jeugdcultuurmedewerker

+32 (0) 490 56 38 35

patrick.narosimpa@jes.be

Daphne

Daphne

EVC-medewerker

+32 (0) 493 56 41 40

daphne.reinehr@jes.be

Begeleiding naar werk

Project Inclusief

In de zoektocht naar werk kunnen jongeren een beroep doen op één vindplaatsgerichte arbeidsconsulent van het project Inclusief. Dit project wordt uitgevoerd door 4 partners (JES Antwerpen, Kras Jeugdwerk, Werkvormm en Formaat).

De JES-medewerker werkt op straat en in het jeugdcentrum. De medewerker staat open voor allerlei vragen rond de werksituatie van de jongeren uit de buurt. De coach maakt linken mogelijk tussen diverse loketten zoals VDAB, werkgevers, interimkantoren, onderwijs en welzijnsorganisaties. Hij begeleidt op een intensieve manier werkzoekende jongeren.

Wie is wie

Brahim

Brahim

vindplaatsgericht arbeidsconsulent

+32 (0) 490 44 10 73

brahim.siraj@jes.be

Vrijwilligerswerk

Algemene informatie

Je bent jong en je wilt wat! Heb je zin, tijd en veel energie om met jongeren aan de slag te gaan en ervaring op te doen in het jeugdwerk? Dan ben jij de vrijwilliger die JC Luchtbal zoekt!

Samen met een enthousiast team van vrijwilligers zorgen we voor een uniek aanbod op maat van kinderen en jongeren in de wijk Luchtbal.

Wij bieden jou als jongere de kans om als vrijwilliger deze activiteiten te begeleiden, om vorming te volgen of om als organisatorische kracht achter de schermen van events zoals Urban Luchtbar mee te draaien in JC Luchtbal.