Halloween op Luchtbal

Halloween op Luchtbal

 

Een heus spookhuis voor Halloween op Luchtbal

Op 4 november beefde de wijk Luchtbal op zijn grondvesten! Vanaf de schemer kwamen de kwelgeesten, zombies en monsters tevoorschijn!

Assist- animatoren nemen organisatie op zich

Het halloweenfeest van Luchtbal “Nee Wollah” was een enorm succes. Het hele evenement werd georganiseerd door de assist- animatoren van JES. Dit is een groep (pre)tieners tussen 10 en 15 jaar. Zij zijn de assistenten van de animatoren van JES. Want deze enthousiaste meisjes en jongens staan te trappelen van engagement, maar zijn nog te jong om te animatorcursus of city coach cursus te volgen. In dit traject laten we de jonge vrijwilligers niet op hun honger zitten.

Ze krijgen de kans om het halloween-evenement van begin tot einde helemaal mee in elkaar te steken. De avond bestaat uit een soort van volkskermis met verschillende griezelkraampjes, een spookhuis en talloze lekkernijen! De assist- animatoren hebben inspraak op de inhoud van de avond, het ontwerp van de affiche, zijn mee verantwoordelijk dat de affiche in de buurt wordt opgehangen, gaan mee naar de winkel. En ook op de dag zelf helpen ze bij de opbouw en het bemannen van elk standje.

Het spookhuis van Robert en Andy

Eén van de meest indrukwekkende attracties was het spookhuis van Robert en Andy. Dit zijn twee volwassen vrijwilligers uit de wijk die voor diverse projecten van JES meehelpen met de logistieke ondersteuning. Maar voor Halloween doen ze al enkele jaren iets heel bijzonder. Met hun achtergrond in decorbouw, slagen ze er in om een heus spookhuis te bouwen in papier-maché.

Wegens de regen waren we echter verplicht om het hele evenement naar de benedenverdieping van het ontmoetingscentrum Luchtbal te verhuizen. Maar dit maakte het hele spektakel niet minder indrukwekkend. De mensen kwamen nog steeds in grote getale. Dit jaar konden we rekenen op een 250 tal bezoekers. Een mooie mix van kinderen, tieners, jongeren en ouders. Bekijk zeker de foto’s!

Tekst: Daphne Reinehr
Foto’s: Woodmonkey

Geen reactie's

Geef een reactie