JC Rozemaai

Jeugdwerking

Jeugdcentrum Rozemaai is een jeugdcentrum in de Antwerpse wijk Rozemaai. Naast het vrijetijdsaanbod, werken een aantal medewerkers specifiek aan talent- en competentieherkenning van de jongeren. Jonge werkzoekenden kunnen er ook begeleid worden richting werk of opleiding door een arbeidsconsulent van het project Inclusief.

In de laagdrempelige jeugdwerking van dit centrum kunnen kinderen, tieners en jongeren van 6 tot 25 jaar terecht voor een uitgebreid vrijetijdsaanbod.

Jeugdcentrum Rozemaai is op vaste tijdstippen open voor iedereen. Deze instuifmomenten vormen een tweede thuis voor de meeste kinderen en jongeren uit de buurt. De jeugdwerkers organiseren een breed gamma aan activiteiten zoals dans, knutselen, koken, cultuur, etc. binnen- en buitenshuis. Er wordt vraaggericht gewerkt, dat wil zeggen dat de kinderen en jongeren mee bepalen wat erop het programma staat. Tijdens de schoolvakanties is het aanbod nog gevarieerder. We houden rekening met de leefwereld van elke leeftijdscategorie.

Tieners & jongeren

DSC02852

Voor tieners en jongeren organiseert JC Rozemaai naast de vaste instuifmomenten heel wat vrijetijdsactiviteiten zoals uitstappen, sport-, spel- en meerdaagse activiteiten. Alle jeugdwerkers werken buurtgericht en zijn zeer aanspreekbaar voor alle bewoners.

Meisjes

JC Rozemaai heeft een specifieke werking voor meisjes vanaf 12 jaar. Tijdens het schooljaar worden vaste activiteiten gepland zoals kookateliers, creatieve workshops, enzovoort.

Kinderen

DSC02888

Kinderen zijn welkom tijdens vaste activiteitsmomenten met workshops, uitstappen, etc. Tijdens schoolvakanties organiseren de jeugdwerkers en de vele vrijwilligers (met een animatorattest) activiteiten voor deze leeftijdsgroep. De activiteiten worden steeds vermeld via de kalender.

Kalender

Geen event op deze dag

Wie is wie

Thias

Thias De Boeck

jeugdwerker

+32 (0) 489 05 88 27

thias.deboeck@jes.be

TBA

Yasmina

Yasmina

jeugdwerker

+32 (0) 477 77 51 10

yasmina.mrabet@jes.be

Daphne

Daphne

EVC-medewerker

+32 (0) 493 56 41 40

daphne.reinehr@jes.be

Begeleiding naar werk

Project Inclusief

In de zoektocht naar werk kunnen jongeren een beroep doen op één vindplaatsgerichte arbeidsconsulent van het project Inclusief. Dit project wordt uitgevoerd door vier partners (JES Antwerpen, Kras Jeugdwerk, Werkvormm en Formaat).

De JES-medewerker werkt op straat en in het jeugdcentrum. De medewerker staat open voor allerlei vragen rond de werksituatie van de jongeren uit de buurt. De coach maakt linken mogelijk met diverse loketten zoals VDAB, werkgevers, interimkantoren, onderwijs en welzijnsorganisaties. Hij begeleidt op een intensieve manier werkzoekende jongeren.

Wie is wie

Brahim

Brahim

vindplaatsgericht arbeidsconsulent

+32 (0) 490 44 10 73

brahim.siraj@jes.be

Vrijwilligerswerk

Algemene informatie

Je bent jong en je wilt wat! Heb je zin, tijd en veel energie om met jongeren aan de slag te gaan en ervaring op te doen in het jeugdwerk? Dan ben jij de vrijwilliger die JC Rozemaai zoekt!

Samen met een enthousiast team van vrijwilligers zorgen we voor een uniek aanbod op maat van kinderen en jongeren in de wijk Rozemaai.

Wij bieden jou als jongere de kans om als vrijwilliger deze activiteiten te begeleiden, om vorming te volgen of om als organisatorische kracht achter de schermen van events zoals Rozemaai Feest! mee te draaien in JC Rozemaai.