Over JES Antwerpen

JES is een jeugdorganisatie actief in Brussel, Gent en Antwerpen. JES ondersteunt kinderen en jongeren in de zoektocht naar hun plaats in de stad en onze samenleving. Dat doen we in eerste instantie samen met de kinderen en jongeren via jeugdwerk, vorming, creatieve expressie en opleiding & ondersteuning in de zoektocht naar werk. In tweede instantie werkt JES samen met andere partners in en buiten de stad.

JES Antwerpen telt vier jeugdcentra verspreid over de stad. JES gaat ook met kinderen en jongeren aan de slag op een aantal Antwerpse pleinen. In onze jeugdwerkingen kunnen ze terecht voor fijne en leerrijke activiteiten in de vrije tijd. De jeugdcentra De Branderij en 21N zijn omgedoopt tot een JACO. Dat betekent dat ze extra inzetten op talent- en competentieontwikkeling met een focus op onderwijs en arbeid.

Tegelijkertijd biedt JES vorming aan voor alle Antwerpse tieners en jongeren, zodat ze zelf met een attest aan de slag kunnen gaan als vrijwilliger in het jeugdwerk. Voor de wat oudere jongeren biedt JES Antwerpen (voor)opleidingen om hen te versterken in hun school- of werksituatie. Een aantal JES-medewerkers gaan de straat op en zoeken samen met de jongeren naar een geschikte school, opleiding of job.

JES wil jongeren ook op cultureel vlak versterken. In Borgerhout kunnen ze terecht in de Urban Rec°Studio voor hun eerste stappen in muziek- en audiovisuele producties en andere creatieve projecten. Binnenkort opent er ook een studio in Luchtbal.

Verder organiseert JES ook een aantal projecten en evenementen waar alle Antwerpse kinderen en jongeren welkom zijn.

Deze website is bedoeld om de Antwerpse kinderen, jongeren, ouders en partners te informeren over de JES-werking in Antwerpen.

Wil je de ganse werking van JES leren kennen, surf dan naar www.jes.be.

JES wordt ondersteund door Stad Antwerpen, district Borgerhout, District Deurne, District Antwerpen.

JACO De Branderij - Borgerhout

JACO De Branderij - Borgerhout

JACO 21N - Deurne

JACO 21N - Deurne

JC Luchtbal

JC Luchtbal

JC Rozemaai

JC Rozemaai

Onze projecten

 Nieuwkomers

JES wil alle jongeren de kans geven om zich te versterken en deel uit te maken van de stad. JES werkt samen met OKAN-scholen aan de integratie van nieuwkomers via het project START FREE TIME. JES laat de nieuwkomers hun talenten ontdekken en gaat samen met hen op zoek naar een passende vrijetijdsbesteding in de stad. Dit project kadert in het realiseren van de brede leer-en leefomgeving in samenwerking met de stad Antwerpen en de OKAN-afdelingen van Sint-Lodewijk en KA Antwerpen.

Meisjes in dialoog

IMG_7525

De jeugdwerkingen van JES zijn ook gericht op meisjes via aparte en gemengde activiteiten. Op geregelde tijdstippen brengt JES een aantal meisjes uit diverse lokale werkingen samen.  Zij wisselen gedachten uit over thema’s zoals onderwijs, werk, justitie, religie… Af en toe organiseren ze dialoogmomenten met andere jongeren, organisaties, beleidsmakers, etc.

Events

SHOOT

SHOOT is een voetbaltornooi, maar niet zomaar één. SHOOT is het oudste streetsoccertornooi van de stad, dat ondertussen een vaste waarde is in de buurt Den Bleek in Borgerhout. Verschillende jeugdploegen uit andere Antwerpse wijken treffen elkaar en geven op een sportieve manier het beste van zichzelf. Naast voetbal, staat SHOOT ook garant voor dans- en muziekactiviteiten.  Het is tegelijkertijd een buurtfeest voor jong en oud. SHOOT vindt altijd plaats in de paasvakantie en staat voor een fijne samenwerking met onze collega’s van Kras Sport.

DanceDust

Sinds enkele jaren organiseren meer dan 20 enthousiaste vrijwilligers van JES het dansevent DanceDust. Tijdens DanceDust kunnen alle jongeren uit de stad dansworkshops volgen, genieten van dansdemonstraties of zelfs mee doen aan een dancebattle. Er is plaats voor heel wat verschillende dansdisciplines. Het event vindt jaarlijks plaats in CC Deurne. Voor een aantal startende danstalenten biedt DanceDust het ideale opstapje naar het podium.

Stages bij JES Antwerpen

Bij JES Antwerpen zijn er veel stagemogelijkheden. Als toekomstige opvoeder, maatschappelijk – of sociocultureel werker (bachelor en master) of psycholoog kan je bij ons praktijkervaring opdoen. Ook stagiairs kantoor, onthaal of communicatiemanagement bieden we leerkansen aan.

Wil je graag een stageaanvraag doen bij JES Antwerpen?

Update: we nemen geen stages meer aan voor najaar 2020!

Stage

Agenda JES Antwerpen

september 2020

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30