Onze organisatie bestaat niet zonder de inzet van onze ploeg vrijwilligers! Elke dag opnieuw staan zij klaar om samen met de jeugdwerkers uitdagende activiteiten op poten te zetten, evenementen te organiseren en de toekomst van onze organisatie mee vorm te geven. Hier loopt talent rond!

Animatoren

Als animator ondersteun je de jeugdwerker bij de instuifmomenten en uitstappen van kinderen, tieners of jongeren.

Vanaf 15 jaar kan je animator worden bij JES. De kneepjes van het vak leer je tijdens onze animatorcursus. Op zoek naar meer? Check dan zeker ook onze hoofanimator- en instructeurcursus.

Steek je handen uit de mouwen!

Naast animatoren zijn ook extra helpende handen welkom: helpen bij de opbouw van een buurtfeest, een voetbaltoernooi organiseren, de inkom van één van onze events bemannen, de begeleiding van jonge artiesten in de studiowerking, specifieke sportactiviteiten organiseren…

Elke engagement krijgt een plekje bij JES!

Stedelijk leiderschap

Jongeren ondersteunen jongeren via stedelijk leiderschap. Als stedelijke leider ben je een rolmodel en coach en zet je eigen maatschappelijke initiatieven op, werk je samen met vrijwilligers en creëer je kansen voor anderen. Vanuit JES ondersteunen we alle jongeren die een rol willen spelen in de stad. Heb jij ideeën? Laat het ons weten!

Empowered by JES

Wat maakt van JES zo’n sterke vrijwilligersorganisatie? Je hoort het best van onze vrijwilligers zelf! Zij kunnen je als geen ander vertellen waarom ze zich engageren en wat het betekent om vrijwilliger te zijn bij JES.

Journalist Matthias Van Milders ontmoette verschillende vrijwilligers uit diverse JES-werkingen en kwam terug met een aantal portretten die een inzicht geven in wie onze vrijwilligers zijn en wat hen drijft.

Lees hieronder het e-book.

Het idee om naar Portugal te gaan kwam echt van de vrijwilligers. Na deze ervaring dacht ik: “misschien kan ik ook met ideeën komen”

Ronald, vrijwilliger van de muziekstudio

Onze jongerencoaches vrijwilligerswerking

Zin om je in te zetten als vrijwilliger? Een leuk idee dat je graag verder wil uitwerken? Contacteer dan één van onze jongerencoaches!

tinne.buelens@jes.be; mahmoud.aoulad@jes.be; edith.ward@jes.be;