antwerpenborgerhoutde-branderijj100jaco-21njeugdwerkjobcoachingluchtbalm-powermuziekparticipatiestadsverkenningthai-boks

blogarchief

10-09-2021

Een terugblik op de zomervakantie van 2021

Nu we volop aan het genieten zijn van de zonnige septemberweken en onze voeten onder de schoolbanken schuiven kijken we graag met jullie terug naar de zomervakantie! Instuiven, activiteiten in de buurt, uitstappen, pleinspelen, events, … Het was een deugddoende zomer!

Lees meer…
08-07-2021

Samyah vertelt over jeugdwerk en sociaal werk

“Elke jongere heeft talenten. Maar niet iedereen kan zijn talenten ontdekken of krijgt de kans om die verder te ontwikkelen. Wij geven jongeren die kans.” Om aan de slag te kunnen gaan binnen het jeugdwerk studeerde Samyah sociaal werk.

Lees meer…
31-05-2021

Jongeren verenigen zich om voedselpakketten uit te delen

Tijdens de maand Ramadan zagen we op vele plaatsen in verschillende steden een terugkerend fenomeen opduiken. Jongeren verenigden zich en organiseerden voedselbedelingen voor mensen die het minder breed hebben. In Antwerpen werkten we samen met Al Ikram en gaven we de jongeren een plek om zich te organiseren. Kijk even mee naar de aftermovie.

Lees meer…
29-04-2021

Wat betekent het om vrijwilliger te zijn bij JES? Jamal legt uit.

Het is 13 april, start van de Ramadan. De zon brandt op het binnenplein van JC De Branderij van JES Antwerpen. Om de hoek zie ik Jamal Kasmi, een vrolijke stuiterbal die bol staat van energie. Hij neemt me mee naar de keuken waar hij 800 eieren aan het koken is om uit te delen bij Al Ikram vzw. In zijn drukke schema vindt hij tijd om te praten over het belang van vrijwilligerswerk.

Lees meer…
08-03-2021

Het belang van meisjeswerkingen | Internationale Vrouwendag

Grand Theft Tweemont lees ik in graffitiletters. De plek waar ik heb afgesproken met Fauve en Karima. De zonnestralen zetten het plein in de spotlight. Het is er nog stil maar ik kan me perfect inbeelden hoe het voetbalveldje, de banken en de straatstenen klinken. Precies vandaag is het Internationale Vrouwendag, reden te meer om de meisjeswerking van Deurne in de kijker te zetten.

Lees meer…
25-02-2021

Geekaa en Deekaa | een interview met opkomend talent

De muziekstudio in JC Luchtbal is één van de plaatsen waar jongeren tussen 12 en 25 jaar met ondersteuning van jeugdcultuurwerkers hun eigen project kunnen uitwerken. Voor mij zit Goldi, een jonge kerel uit Luchtbal en helft van het artiestenduo Geekaa en Deekaa.

Lees meer…
25-02-2021

International Design Week op Luchtbal

Studenten Ontwerpwetenschappen van UAntwerpen en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten komen naar jaarlijkse gewoonte naar Luchtbal. In het kader van de International Design Week organiseren ze workshops doorheen de publieke ruimte van de buurt. Enkele initiatieven konden rekenen op de hulp van jongeren, vrijwilligers en medewerkers van JES Antwerpen. Ontdek hier onze top 3!

Lees meer…
22-02-2021

Lancering digitale jeugdwerkkalender JES Antwerpen

Op maandag 1 februari vond het lanceringsmoment van onze nieuwe digitale maandkalender plaats. Een vaste kalender vol digitale activiteiten om met elkaar in contact te blijven.

Lees meer…
01-02-2021

Beton Jungle, een audiotour door Luchtbal

Leen De Schutter, studente Radio aan het RITCS, neemt ons mee op een auditieve wandeling door de wijk Luchtbal.

Lees meer…
28-01-2021

De ambities van onze jobcoaches

We zijn drie weken ver in het nieuwe jaar. Nog steeds corona, dus geen live interview op locatie.  Voor mij, op een schermpje via zoom, zit Erwin Van Steenvoort. Sinds augustus 2018 werkt hij voor JES. Hij wil me graag meenemen in het nieuwe arbeidsproject.

Lees meer…
24-11-2020

Interview met de Thaiboks werking

Buiten is het donker en koud. Ik wandel de poorten van De Branderij binnen en ga af op het geluid. Ik hoor handen die aan het slagen zijn op een kussen, ik hoor kinderen lachen en luide kreten vol energie. Hier wordt er aan Thaiboks gedaan.

Lees meer…
21-11-2020

Afscheidsinterview Patrick

We hebben afgesproken in het cultuurcentrum in Luchtbal. Ik weet perfect waar ik moet zoeken om Patrick te vinden: de studio. Zijn tweede thuis, net zoals dat heel Luchtbal een tweede thuis is voor hem.

Lees meer…
05-11-2020

Spoor Oost: jongeren maken de stad

Jongeren Maken De Stad! De hele zomer liepen we een ‘claim your spot’ project rond artistieke expressie en cultuur op Spoor Oost. Het resultaat mag er wezen!

Lees meer…
30-10-2020

Youssef El Haji: Wereldkampioen!

Beest in de ring, zachtaardige thaiboksleraar erbuiten. Youssef El Haji (27) verovert wereldtitel thaiboksen: “Mijn droom? Enkele kleine wereldkampioentjes voortbrengen”

Lees meer…
12-10-2020

Droomhut geopend!

Al in de beginjaren van de J100 waren er plannen voor een droomhut. Een plaats waar jongeren in dialoog kunnen gaan met politici, stadsmakers, kunstenaars,… met heel de samenleving in de stad. Een eigen plek waar de dromen en ideeën van jongeren vorm kunnen krijgen en werkelijkheid worden.

Lees meer…