afscheidclaim-your-spotcoronade-branderijdesmond-baduhip-hopinspraakmuziekpatrick-narosimparapspoor-oostvechtsportworkshops

blogarchief

25-02-2021

Geekaa en Deekaa | een interview met opkomend talent

De muziekstudio in JC Luchtbal is één van de plaatsen waar jongeren tussen 12 en 25 jaar met ondersteuning van jeugdcultuurwerkers hun eigen project kunnen uitwerken. Voor mij zit Goldi, een jonge kerel uit Luchtbal en helft van het artiestenduo Geekaa en Deekaa.

Lees meer…
25-02-2021

International Design Week op Luchtbal

Studenten Ontwerpwetenschappen van UAntwerpen en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten komen naar jaarlijkse gewoonte naar Luchtbal. In het kader van de International Design Week organiseren ze workshops doorheen de publieke ruimte van de buurt. Enkele initiatieven konden rekenen op de hulp van jongeren, vrijwilligers en medewerkers van JES Antwerpen. Ontdek hier onze top 3!

Lees meer…
22-02-2021

Lancering digitale jeugdwerkkalender JES Antwerpen

Op maandag 1 februari vond het lanceringsmoment van onze nieuwe digitale maandkalender plaats. Een vaste kalender vol digitale activiteiten om met elkaar in contact te blijven.

Lees meer…
01-02-2021

Beton Jungle, een audiotour door Luchtbal

Leen De Schutter, studente Radio aan het RITCS, neemt ons mee op een auditieve wandeling door de wijk Luchtbal.

Lees meer…
28-01-2021

De ambities van onze jobcoaches

We zijn drie weken ver in het nieuwe jaar. Nog steeds corona, dus geen live interview op locatie.  Voor mij, op een schermpje via zoom, zit Erwin Van Steenvoort. Sinds augustus 2018 werkt hij voor JES. Hij wil me graag meenemen in het nieuwe arbeidsproject.

Lees meer…
24-11-2020

Interview met de Thaiboks werking

Buiten is het donker en koud. Ik wandel de poorten van De Branderij binnen en ga af op het geluid. Ik hoor handen die aan het slagen zijn op een kussen, ik hoor kinderen lachen en luide kreten vol energie. Hier wordt er aan Thaiboks gedaan.

Lees meer…
21-11-2020

Afscheidsinterview Patrick

We hebben afgesproken in het cultuurcentrum in Luchtbal. Ik weet perfect waar ik moet zoeken om Patrick te vinden: de studio. Zijn tweede thuis, net zoals dat heel Luchtbal een tweede thuis is voor hem.

Lees meer…
05-11-2020

Spoor Oost: jongeren maken de stad

Jongeren Maken De Stad! De hele zomer liepen we een ‘claim your spot’ project rond artistieke expressie en cultuur op Spoor Oost. Het resultaat mag er wezen!

Lees meer…
30-10-2020

Youssef El Haji: Wereldkampioen!

Beest in de ring, zachtaardige thaiboksleraar erbuiten. Youssef El Haji (27) verovert wereldtitel thaiboksen: “Mijn droom? Enkele kleine wereldkampioentjes voortbrengen”

Lees meer…
12-10-2020

Droomhut geopend!

Al in de beginjaren van de J100 waren er plannen voor een droomhut. Een plaats waar jongeren in dialoog kunnen gaan met politici, stadsmakers, kunstenaars,… met heel de samenleving in de stad. Een eigen plek waar de dromen en ideeën van jongeren vorm kunnen krijgen en werkelijkheid worden.

Lees meer…