Op maandag 1 februari vond het lanceringsmoment van onze nieuwe digitale maandkalender plaats. Een vaste kalender vol digitale activiteiten om met elkaar in contact te blijven.

Waarom een digitale jeugdwerkkalender?

We willen jullie versterken en empoweren. De medewerkers van JES Antwerpen maakten een aanbod op maat van jullie noden en interesses. We willen jullie via ons digitaal aanbod zaken leren, actief laten participeren en stimuleren om zelf aan de slag te gaan, dit ook met digitale media en technologieën.
De digitale jeugdwerkkalender is een toevoeging aan het bestaande aanbod. Het is een versterking van het huidige aanbod en een andere manier om jullie te bereiken in deze “corona tijden” maar ook daarna. Door middel van deze digitale jeugdwerkkalender willen we jullie extra activiteiten, ondersteuning en mogelijkheden aanbieden. Dit omdat we graag dichtbij jullie willen zijn, zowel fysiek als digitaal!.

Online lanceringsmoment

Tijdens het lanceringsmoment gingen we in gesprek met de schepen van jeugd; Jinnih Beels. Zowel JES als de schepen zelf hechten veel belang aan wat jullie denken en te zeggen hebben. Daarom gaven we jullie de kans om alle vragen die in jullie hoofd ronddwalen aan haar te stellen. Jullie stelden haar verschillende interessante vragen waar we vol interesse naar luisterden, bijvoorbeeld;

  • “Is er al een perspectief voor het mentale welzijn van jongeren? Aangezien veel psychologen wachtlijsten hebben van enkele maanden? Misschien een mogelijkheid om bij jeugdorganisaties een psycholoog aan te stellen?”
  • “Hoe kan de stad bijdragen om de digitale kloof te kunnen overbruggen?”
  • “Hoe kunnen wij studenten van het hoger onderwijs een stem krijgen in deze maatschappij ?”

We onthulde de kalender van februari die gevuld was met verschillende activiteiten speciaal voor jullie! Als jullie zelf nog leuke ideeën hebben voor digitale activiteiten, spreek zeker jullie jeugdwerkers aan. Een digitaal programma voor- en door jullie is waar we naartoe willen!
We willen jullie bedanken om zo voltallig aanwezig te zijn! Je kan het lanceringsmoment herbekijken op de Facebookpagina van JES Antwerpen.
#weblijvendichtbij

Als jullie zelf nog leuke ideeën hebben voor digitale activiteiten, spreek zeker jullie jeugdwerkers aan.

antwerpenjeugdwerkparticipatieblog