Jongeren Maken De Stad! De hele zomer liepen we een ‘claim your spot’ project rond artistieke expressie en cultuur op Spoor Oost. Het resultaat mag er wezen!

Op vaste momenten doorheen de zomervakantie kwamen bubbels enthousiaste jongeren samen op Spoor Oost. Hier organiseerden zich op zo’n manier dat er ondanks de strikte maatregelen toch nog aan talentontwikkeling gedaan kon worden. Via doorschuifsystemen of vaste werkgroepen namen deze jongeren hun eerste stappen in het schrijven van teksten, het opnemen van muziek, het gebruiken van een podium als artiest, …

Dit project werd op poten gezet vanuit een samenwerkingsverband tussen JES, Trix en Rataplan. Deze drie spelers kozen Spoor Oost als speelterrein om samen met de jongeren deze plek te claimen door samen muziek te maken en zo de ruimte nog meer in de verf te zetten als een plek van ontmoeting.

Dit project werd georganiseerd door JES, Rataplan en Trix met sterke ondersteuning van Bar Oost, Scum Studios, cultuurnetwerker Claudino Semedo en workshopgevers Simon Mitxelena en Cristina Sapalo.

©Roxi Pop

Als ik niet weet wat te doen, kan ik steeds mijn weg terug vinden met muziek.

Jul, vrijwilliger uit onze cultuurwerking

Foto’s genomen door Roxi Pop

antwerpenmuziekparticipatieblogborgerhoutmuziekstudio