De muziekstudio in JC Luchtbal is één van de plaatsen waar jongeren tussen 12 en 25 jaar met ondersteuning van jeugdcultuurwerkers hun eigen project kunnen uitwerken. Voor mij zit Goldi, een jonge kerel uit Luchtbal en helft van het artiestenduo Geekaa en Deekaa.

Kan je jezelf even voorstellen, wie ben je?

Ik ben Goldi, 21 jaar en ik hou mij heel graag bezig met muziek maken. Mijn artiestennaam is Geekaa en ik werk samen met Deekaa. Drie jaar geleden ben ik begonnen, maar toen nam ik het nog niet serieus. Ik wilde toen eigenlijk voetballer worden, de droom die iedere jonge puber heeft.

Na een jaar muziek maken vonden heel wat vrienden dat het echt goed klonk. Toen hebben we ‘Wie is je mattie‘ uitgebracht. Vanaf dan zijn we er tegen 100 km per uur in gevlogen. Eerst bij JES in het JC De Branderij in Borgerhout, daar hebben we een paar tracks opgenomen en daarna zijn we naar de studio van Luchtbal geswitched. Voetbal is het niet geworden, muziek wel.

Welke artiesten inspireren je?

(met volle overtuiging) Er is maar één artiest: de Nederlandse rapper Sevn Alias. In België vind ik Ramzi heel goed, hij is raw en hard.

Wat doet muziek maken met jou?

Muziek is voor mij een manier om mijn gevoelens te uiten. Ik ben allesbehalve een prater, maar door muziek te maken lukt het me wel om uit te drukken hoe ik mij voel, wat ik denk …

Onze beats laat ik maken door verschillende producers. De teksten schrijf ik zelf en dat gaat super vlot. De woorden vloeien uit mijn hoofd, door een pen, op papier. Ik heb gemakkelijk 40 nummers staan omdat ik zoveel wil vertellen. Er zit zoveel in mij dat eruit wil. Mijn meest recente nummer ‘Stay Humble‘, dat ik samen met Deekaa heb gemaakt, is twee weken geleden uitgekomen maar het zat eigenlijk al een volledig jaar in mijn hoofd.

Ik wil shows spelen, streamen, muziek maken, … alles wat grote artiesten doen

We merken dat wat wij doen, belangrijk is voor de jongere generatie.

Cover van de nieuwste single van Geekaa en Deeka
Beeld uit de clipshoot van ‘Stay Humble’

Met welke artiesten zou je ooit nog willen samenwerken?

Met Lil Durk (Amerikaanse rapper uit Chicago). Hij is altijd anders en vindt zichzelf opnieuw uit. Dat vind ik echt mega inspirerend, hij blijft mij verrassen.

Hoe zie je jouw toekomst als artiest?

Ik wil super veel shows spelen, streamen, muziek maken … Alles wat grote artiesten doen. Ik ben zeer dankbaar dat er een muziekstudio zoals die van JES in de buurt is. Op deze manier heb ik mijn talent kunnen ontdekken en ben ik geraakt waar ik nu sta. Ik deed thuis af en toe wel eens een freestyle met vrienden, maar ik had nooit verwacht dat ik effectief muziek zou opnemen. We doen dat eigenlijk nog steeds, we zijn er constant mee bezig. Er staat een beat op: we beginnen te freestylen, de woorden stromen uit mijn mond.

Doordat we ouder worden merken we ook dat wat wij hier doen belangrijk is voor jongere kinderen. De jongere generatie ziet dat je hier bij JES jouw talent kan ontdekken en dat daar ook ruimte en tijd voor wordt gemaakt. Het is mooi om te zien dat wij een voorbeeld kunnen zijn en zo kunnen voorkomen dat jongeren dezelfde fouten maken die wij ooit hebben gemaakt. Dat we samen daar een rol in kunnen spelen, is heel dankbaar.

De nieuwste clip van Geekaa en Deekaa werd op 05/02/2021 uitgebracht onder eigen beheer; volg hen om op de hoogte te blijven van toekomstige muziek!

Interview afgenomen door Leen De Schutter

luchtbalmuziekblogluchtbalmuziekstudionieuws