JC De Branderij

Wie zijn we?

Hoi! Ik ben Amar, de jeugdwerker van De Branderij. Je kan me vinden in het jeugdcentrum en op het pleintje aan de Bloemstraat. Hier organiseren we samen met onze vrijwilligers verschillende activiteiten voor kinderen, tieners en jongeren. We spelen spelletjes in het instuiflokaal, sporten op het pleintje en doen verschillende uitstappen. Daarnaast organiseren we ook verschillende projecten en evenementen doorheen het hele jaar. Ben je benieuwd? Kom langs! Onze openingsuren vind je door op de foto’s hieronder te klikken.

Wat doen we?

We maken maandelijks een activiteitenkalender op die we verspreiden in de buurt en via onze sociale media. Voeg mij en mijn collega’s zeker toe! Je kan ons vinden door onze voornaam + Van Jes in te geven op de verschillende platformen. Als je graag de kalender via mail krijgt neem je best contact op met onze coördinator!

In JC De Branderij kan je ook voor andere zaken terecht. Hier organiseren we verschillende animatorcursussen, baten we de muziekstudio uit, hebben we een thai bokswerking en ons WIP!

Jeugdwerker en jongerencoach vrijwilligers

amar.zouggaghi@jes.be;edith.ward@jes.be;

Ben je benieuwd hoe een gemiddelde week er uit ziet? Klik op één van de icoontjes hieronder! Belangrijk: we doen natuurlijk niet enkel instuifactiviteiten, we gaan ook samen op pad in onze stad en doen verschillende uitstappen!

Kinderen

De kinderwerking wordt op poten gezet door onze vrijwilligers! Voor meer informatie kan je steeds terecht bij onze coördinator.

Meisjes

De meisjeswerking wordt op poten gezet door onze vrijwilligers! Voor meer informatie kan je steeds terecht bij onze coördinator.

Tieners

Di: 17u-20u | instuif / activiteit
Woe: 14u-18u: instuif / activiteit
Do: 16u-18u | sportactiviteit Sporthal Plantin Moretus
Do: 18u-20u | instuif / activiteit
Za: 14u-19u | instuif / activiteit

Jongeren

Vrij: 19u-23u | instuif / activiteit
Za: 14u-19u | instuif / activiteit

Veel jongeren spreken over ‘De Branderij’ en weten gemakkelijk de weg te vinden naar ons jeugdcentrum. Maar waarom heeft het deze naam?

De Branderij is vernoemd naar de vorige functie van dit gebouw. Voordat het een plek voor jongeren werd, was het jarenlang een koffiebranderij. Het gebouw was een magazijn, maar ook de plek waar de bonen geroosterd werden. De grote stenen schoorsteen is hier een nog herinnering aan!

Nog meer?

Coördinator

filip.balthau@jes.be