Elke donderdag in juli en augustus volgden jongeren in Trix workshops rond beats, tekst, performance en video. Samen met drie geweldige coaches Cristina Sapalao (zang), Simon Michelena (hip hop) en Adams Mensah (video) werkten de jongeren toe naar hun eigen performance. Er namen tijdens het traject zo’n 40 jongeren deel aan de verschillende sessies.

Kyra – deelnemende jongere:“Ik vond het super tof om aan Track East mee te werken. Ik heb zo veel geleerd van Cristina en heb echt super veel plezier leren maken. Ik heb vooral mezelf leren zijn en ik heb een muziekstijl gevonden die bij mij past. Ik heb geleerd om mijn angsten opzij te zetten.”

Pakus – deelnemende jongere: “Ik waardeer het werk dat de coaches leverden. Het is zeldzaam dat er zoveel energie wordt gegeven aan het welzijn en de ontwikkeling van jongeren.”

De jongeren konden al een eerste keer podiumervaring opdoen tijdens twee Open Mic’s in Bar Oost (Park Spoor Oost) tijdens de zomer. Samen met ander jong talent uit de buurt lieten ze het beste van zichzelf zien.

Pakus – deelnemende jongere: “Het is voor mij heel belangrijk om als artiest te oefenen met een microfoon op een podium, want een artiest zal gedurende zijn hele carrière in contact staan met zijn publiek. De Open Mic’s waren een goede oefenkans en gaven me meer zelfvertrouwen.”

Het moment waar ze echt schitterden was op zondag 19 september tijdens Track East On Stage. Tijdens deze showcase toonden jongeren hun talenten aan een breed publiek.

Met behulp van een extra coach, Yannick Moyson, ontpopte zelfs een van de deelneemsters zich tot een echte host en praatten ze samen dit spektakel aan elkaar.

Pakus – deelnemende jongere: “Ik hield van de houding van het publiek dat aanwezig was. Ze stelden mensen op hun gemak, steunden ons en moedigden ons aan.”

Een introvert persoon met weinig zelfvertrouwen zien ontplooien tot iemand die plezier heeft, vrienden maakt en zelfvertrouwen ontwikkelt maakt dat dit project het leven van iemand kan veranderen

Desmond – begeleider

Via Track East maken jongeren, van alles dat bij muziek komt kijken, hun passie. Wij geven samen met onze jeugdcultuurmedewerkers en partners Rataplan, BAR OOST, Fameus en Trix jongeren tools om hen te laten groeien. Het doel van deze samenwerking is om jongeren te versterken en een ‘jeugd culture community’ te bouwen, die op termijn zichzelf kan organiseren. Samen met andere jongeren ontdekken de deelnemers hun sterktes en talenten. De medewerkers en coaches hebben oog voor zowel de persoonlijke als de muzikale ontwikkeling van de deelnemers. We zetten in op een toegankelijke, laagdrempelige en gratis manier van werken, waar jongeren met en zonder ervaring welkom zijn. Urban culture leeft en jongeren zijn vragende partij. We hopen volgend jaar opnieuw op een succesvolle editie!

Hozo – deelnemende jongere: “We kregen op één van de coachingsdagen de opdracht om 5 titels te verzinnen en met één van de titels moesten we een track maken. Ik heb drie supertracks door die opdracht gemaakt, waar ik heel fier op ben.”

antwerpenparticipatiebloguncategorized