Al in de beginjaren van de J100 waren er plannen voor een droomhut. Een plaats waar jongeren in dialoog kunnen gaan met politici, stadsmakers, kunstenaars,… met heel de samenleving in de stad. Een eigen plek waar de dromen en ideeën van jongeren vorm kunnen krijgen en werkelijkheid worden.

In 2018 werd de eerste steen gelegd en sindsdien heeft Atelier Recup  met de hulp van vzw GATAM (Kopspel) hard gewerkt om de hut ook effectief te bouwen, volledig met ecologische materialen. 


En nu is het eindelijk zo ver. Ondanks de regen werd de droomhut officieel geopend met een spetterend – coronaproof – openingsfeest! Hoewel er meerdere politici aanwezig waren, waren het de jongeren zelf die het lint doorknipten en zo hun hut in gebruik namen. Ze staken meteen van wal met een debat met Najib Chakouh, kabinetsmedewerker van de schepen van jeugd. Om het kille weer te vergeten waren er aanstekelijke spoken word optredens in een programmatie van ZonderWolk.


De J100-jongeren kunnen vanaf nu dus volop hun stem laten horen. Maar de hut is nog niet helemaal af. We zijn nog op zoek naar middelen om het dak af te werken. Tijdens het openingsfeest werd een gouden dakpan geveild voor maar liefst 500€, maar ook jij kan je steentje, groot of klein, bijdragen via onze crowdfunding. Dat kan via volgende link: https://growfunding.be/droomhut

Helemaal in het begin waren het ook enkel jongens die naar JES kwamen, ik vond dat bullshit. Ik heb dan enkele oudere meisjes aangesproken om animator te worden bij mij en daardoor zijn andere meisjes op Luchtbal ook naar JES beginnen komen.

Maak jij de droomhut mee waar?

Het is goed dat er nu echt naar ons wordt geluisterd

Artikel in Gazet Van Antwerpen

antwerpenj100participatieblog