Workshops, battles en showcases!

DanceDust wil een platform bieden voor dansgroepen uit Antwerpen en verder! Dit evenement staat volledig in teken van de danscultuur in onze grootsteden. DanceDust wil een plek zijn waar jongeren kunnen experimenteren met verschillende dansstijlen via workshops en kunnen tonen wat ze waard zijn op de battles. Deze battles worden steeds beoordeeld door een professionele jury! Winnaars gaan naar huis met een leuke prijzenpot.

DanceDust stimuleert ontmoeting, uitwisseling en gemeenschapsvorming binnen de danswereld. We sluiten het evenement steeds af met enkele showcases van verschillende dansgroepen!

DanceDust history

In 2013 groeide DanceDust uit de werking ‘Vecht & Dans’ van JES Antwerpen. Het cultureel centrum van Deurne (nu De Klap) was de ideale locatie om dit evenement te laten groeien. Het project bracht de nood aan podiumkansen voor dansgroepen in de kijker en creëerde doorheen de jaren en sterke community rond zich waar vrijwilligers en dansers zich mee konden identificeren.

Bijna tien jaar later keren we na een editie in samenwerking met BLOC 2030 opnieuw terug naar de plek waar het begon: De Klap. Kom langs voor de zevende editie van DanceDust!

DanceDust links

De DanceDust crew kan je volgen op Instagram, Facebook en Tik Tok!

“We learned a lot about self- organisation, creation of safe space, the complete abcense of body-shaming, embracing eccentricity, … a wide range of qualities.”